Aukštadvario žemės ūkio mokykloje – profesinio meistriškumo konkursas

Parašyta: 2014-05-09 | Kategorija: Aukštadvaris, Naujienos, Seniūnijos |

P4290073

Balandžio 29 dieną specialybės dalykų metodinė grupė, vadovaujama vyr. profesijos mokytojos N. Zubrickienės, organizavo mokiniams profesinio meistriškumo konkursą pagal vykdomas formaliojo profesinio mokymo programas. Šio konkurso tikslas – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, skatinant mokinius teorines žinias pritaikyti praktikoje ir tobulinti įgytus praktinius įgūdžius bei suteikti galimybę mokiniams pasitikrinti savo profesinį meistriškumą. Buvo renkamas „Šauniausias verslininkas”, „Šauniausias kalvis” ir „Šauniausias suvirintojas”.
Konkursą sudarė dvi dalys: teorinė ir praktinė. Po gražių sveikinimo ir sėkmės konkurse palinkėjimo kalbų mokinių laukė rimti išbandymai teorinėje dalyje – dalykinis testas, kuris buvo parengtas kiekvienai formaliojo profesinio mokymo programai. Testo klausimai buvo iš ekonomikos ir verslo pagrindų, finansų ir mokesčių, įmonės ekonomikos, vadybos, saugos darbe, priešgaisrinės apsaugos, darbo teisės. Po teorinės dalies mokiniai vykdė praktines užduotis. Smulkiojo verslo paslaugų teikėjo programos mokiniai sukūrė ir pristatė verslo idėją, panaudodami informacines technologijas ir kitas priemones. Vertinimo komisija ir renginyje dalyvavę žiūrovai susipažino pristatytomis unikaliomis verslo idėjomis, o dalyviai, nors ir trumpam pasijutę verslininkais, buvo kūrybingi, nebijantys rizikuoti, kurdami verslus. Technikos šaltkalvio remontininko ir technikos priežiūros verslo darbuotojo programų mokiniai gamino kalvystės gaminius ir atliko suvirinimo darbus. Džiugu, kad dalyviai dirbo entuziastingai, kūrybingai ir konkurso pabaigoje visų nuotaika buvo puiki.
Konkurso dalyvių meistriškumą vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė Žemės ūkio rūmų savivaldos organizatorė Trakų rajone J. Mandeikienė, direktoriaus pavaduotojas ugdymui J. Juknevičius, praktinio mokymo vadovas G. Pociūnas, profesijos mokytojos metodininkės – L. Šukel ir V. Nairanauskienė, profesijos vyr. mokytojai – J. Umivalnikas ir V. Budrevičius, profesijos mokytoja J. Daunoravičienė, specialybės dalykų metodinės grupės pirmininkė N. Zubrickienė. Įvertinusi teorines žinias ir praktinius mokinių gebėjimus, vertinimo komisija susumavo gautus rezultatus. Direktorius J. Kazlauskas paskelbė I, II ir III vietų laimėtojus, įteikdamas jiems diplomus bei patvirtindamas premijų skyrimą nugalėtojams. Profesinio meistriškumo konkurso nugalėtojai:
„Šauniausias verslininkas“:
• Justė Petrauskaitė, 15V grupė – I vieta;
• Dovilė Martusevičiūtė, 14V grupė ir Rolandas Jaruševičius 15V grupė – II vieta;
• Neringa Urbaitė, 14Vgrupė – III vieta.
„Šauniausias kalvis“:
• Audrius Vitkūnas, 16TM grupė – I vieta;
• Deividas Ogulevičius, 15TR grupė – II vieta;
• Edmundas Tankevičius, 14TR grupė – III vieta.
„Šauniausias suvirintojas“:
• Agnius Karpičius 16TM, grupė – I vieta;
• Laimis Baliukonis 16TM, grupė – II vieta;
• Ričardas Aleksa, 16TM grupė – III vieta.
Nijolė Zubrickienė,
Specialybės dalykų metodinės grupės pirmininkė
Autorės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite