Trakų rajono jaunimas mokėsi, kaip atpažinti dezinformaciją medijose

Parašyta: 2023-02-03 | Kategorija: Naujienos, Renginiai, Savivaldybė, Trakai |

Karas Ukrainoje rodo, kad intensyvios kovos vyksta ne tik valstybės miestuose, laukuose, oro erdvėje ar vandenyse, bet ir kibernetinėje bei informacinėje erdvėse. Kremliaus režimui bandant sėti baimę ir manipuliuoti pasaulio suvokimu, šiandien kaip niekada svarbu išlikti budriems, gebėti atpažinti ir atremti dezinformaciją bei jos sklaidą. Juk pilietinis atsparumas – valstybės saugumo ir gynybos pamatas.

Siekiant stiprinti jaunų žmonių gebėjimą kritiškai vertinti informaciją ir jų atsparumą dezinformacijai, Vilniaus jaunimo informacijos ir savanorystės centras, bendradarbiaudamas su Trakų rajono savivaldybe, sausio 26 d. kvietė mūsų rajono jaunimą dalyvauti nacionaliniu mastu įgyvendinamo projekto „Kritinis mąstymas ir saugus naudojimasis medijomis“ renginyje – dezinformacijos atpažinimo medijose dirbtuvėse Trakuose. Pagrindinis projekto tikslas – stiprinti jaunų žmonių gebėjimą vertinti informaciją ir jų atsparumą dezinformacijai, netikroms naujienoms medijose.

Trakų kultūros rūmuose organizuotose dirbtuvėse jaunimas iš skirtingų Trakų rajono seniūnijų: Trakų, Paluknio, Rūdiškių ir Onuškio – bandė suvokti, kuo skiriasi dezinformacija ir propaganda bei kaip tai atpažinti medijose. Atsakyti į šiuos ir kitus jaunimui kilusius klausimus padėjo Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos departamento analitikas, istorikas Karolis Zikaras.

Dirbtuvių metu jauni žmonės išmoko, kaip atpažinti tikras naujienas nuo melagingų, kaip pasitelkti saugaus naudojimosi medijomis principus ir kaip išsaugoti savo tapatybę medijų platybėse.

Auksė Podrezaitė
Trakų rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite