Aukštadvaryje nuskardėjo tradicinė šeimų šventė

Parašyta: 2014-05-23 | Kategorija: Aukštadvaris, Naujienos, Seniūnijos |
Akimirkos iš Aukštadvaryje vykusios šeimų šventės „Gyvenimas kaip sodas“. DudeFoto nuotr.

Akimirkos iš Aukštadvaryje vykusios šeimų šventės „Gyvenimas kaip sodas“. DudeFoto nuotr.

2014-ieji – Šeimos metai. Jau  nuo seno šeima yra vertinama kaip svarbiausia visuomenės  grandis. Stipri šeima  yra viso ko gerovė ir stiprybė ne tik sau pačiai, bet ir  visai mūsų valstybei.
Akcentuodami Aukštadvario seniūnijos šeimų  stiprybę,  jau nuo 2007  metų kasmet tradiciškai  organizuojame   šeimų šventes. Šių švenčių ciklą pavadinome „Gyvenimas kaip sodas“.  Šventės kasmet trunka tris dienas. Pirmąją dieną gyventojai kviečiami į oficialų renginį, spektaklį ar  koncertą, skirtą Aukštadvario seniūnijos šeimoms, antrąją dieną organizuojame šeimų sporto ir sveikatingumo dieną, o trečiąją – Aukštadvario Kristaus Atsimainymo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už šeimų  santarvę ir gerovę.
Gegužės 17 dieną Aukštadvario žemės ūkio mokyklos aktų salėje  atidarėme Šeimos metų tradicinių renginių „Gyvenimas kaip sodas“ ciklą. Šventinį koncertą  mums surengė Vilniaus folkloro šeimų ansamblis „Virvytė“, kurio vadovė yra žinoma televizijos laidų „Duokim garo“ vedėja, etnomuzikologė, etninės kultūros puoselėtoja, akademinio žemaičių jaunimo aktyvistė, humanitarinių mokslų daktarė  Loreta Sungailienė.
Koncertas buvo ypatingai žavus, nes  scena buvo pilna mažų ir suaugusių  folkloro ansamblio dalyvių. Tautiniais rūbeliais apsirėdę, kartu su tėveliais koncertavo ir jų vaikai. Jauniausias artistas buvo kelerių mėnesių kūdikis, kurį, dainuodama liaudiškas  dainas, mama sūpavo ant rankų. Žavėjo  smuikininkų šeima, nes smuiku griežė tėtis,  mama ir trys jų atžalos, kuriems smuiko dydis atitiko jų  amžių.  O kiek šurmulio, kiek kantrybės, koks nepaprastai gražus tėvų ir vaikų bendravimas.
Scenoje dalyvavo 14 nuostabių daugiavaikių etnografinių šeimų, o  iš viso suskaičiavome šešiasdešimt folkloro ansamblio dalyvių. Labai džiaugėmės ir didžiavomės, nes tarp Lietuvos puikiausių šeimų scenoje buvo ir mūsų  aukštadvarietės  – šio folkloro ansamblio dalyvės.  Tai Aukštadvario pirminės sveikatos priežiūros centro vedėja  Jurga Dūdienė  su trimis dukrelėmis – devynerių metų Greta, šešerių – Aurėja ir mažąja  trejų metukų Rugile.
Po koncerto naujai suremontuotame žemės ūkio mokyklos priešsalyje vyko edukacinė valandėlė. Folkloro dalyviai, vadovaujami L. Sungailienės, mokė aukštadvariečius liaudies žaidimų, ratelių, įvairių dainų, nuoširdžiai dalijosi gerais sumanymais, savo patirtimi stiprino  Aukštadvario seniūnijos šeimas.
Tiek svečiai, tiek ir mūsų aukštadvariečių vaikai  kartu buvo aktyvūs ir  laimingi.
Papietavę  Šv. Domininko namuose svečiai Aukštadvario regioninio parko kultūrologės Ritos Balsevičiūtės lydimi, aplankė Aukštadvario regioninį parką ir pačias gražiausias Aukštadvario gamtos vertybes.
Koncertą organizavo Trakų kultūros rūmų Aukštadvario padalinys ir Aukštadvario seniūnija. Pagrindiniai koncerto rėmėjai – Trakų rajono savivaldybė, meras Vytautas Zalieckas.
Nuoširdžiai dėkojame visoms  folkloro ansamblio „Virvytė“  šeimoms ir jų vadovei L. Sungailienei už puikų šeimų šventės ciklo atidarymą, už parodytą  šeimų bendravimo ir vaikų tautiškumo ugdymo pavyzdį. Tariame ačiū  Trakų rajono savivaldybės merui V.  Zalieckui už paramą, pradedant Šeimos metams skirtų renginių ciklą.

Jadvyga Dzencevičienė,
Aukštadvario seniūnė


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite