Trakietis smuikininkas A. Šochas koncertavo garsiojoje Elbės filharmonijoje Vokietijoje

Parašyta: 2023-04-06 | Kategorija: Kultūra, Naujienos, Pasaulis, Trakai |

A. Šochas su žmona, Trakų r. sav. mero patarėja Evelina po koncerto Hamburge

Trakietis smuikininkas Algirdas Šochas koncertavo garsiojoje Elbės filharmonijoje Vokietijoje. A. Šochas buvo pakviestas groti kompozitoriaus, pianisto Leon Gurvitch premjeroje – koncerte „Silentium“ (lot. Tyla), kuriam muziką L. Gurvitch pradėjo rašyti pandemijos metu ir pratęsė prasidėjus karui Ukrainoje.

Šie kūriniai atspindi menininkų požiūrį ir nuotaikas į vykstančius įvykius pasaulyje. Žinomas muzikas, Lietuvos operos ir baleto teatro orkestro koncertmeisterio pavaduotojas ir valstybinio „Vilniaus kvarteto“ smuikininkas A. Šochas drauge su kompozitoriumi L. Gurvitch pirmąkart atliko premjerinį kūrinį – „Ukrainietišką rapsodiją“, parašytą smuikui ir fortepijonui.

Koncerte skambėjo L. Gurvitch kūrybos kūriniai, kuriuose atsispindėjo karo, taikos, liūdesio ir vilties, šešėlių ir šviesos jausmai, beviltiškumo ir kovos dvasia, smurto ir tikėjimo galia, neapykanta ir meilė. Projekte dalyvavo iškilūs menininkai iš Hamburgo, Ukrainos, Lietuvos. Todėl šio koncerto devizas ir buvo – muzika jungia.

Evelina Kislych

Andre Bötcher, Evelinos Kislych-Šochienės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite