Brangūs pasaulio lietuviai, visi geros valios žmonės

Parašyta: 2023-04-09 | Kategorija: Bažnyčia, Lietuva, Naujienos, Pasaulis, Trakai |

 

„Jei Dievas už mus, tai kas gi prieš mus?! Jeigu Jis nepagailėjo nė savo Sūnaus, bet atidavė Jį už mus visus, – kaipgi Jis ir visko nedovanotų kartu su Juo?!“ (Rom 8, 31–32)

Brangūs pasaulio lietuviai, visi geros valios žmonės, nuoširdžiai sveikinu su didžia Velykų švente!

Džiugiai giedame „Aleliuja“ ir skelbiame, kad Kristus prisikėlė. Ši šventė žadina mumyse naują viltį, liudija apie gyvenimą, kuris nesibaigia mirtimi ir kapu. Pasaulyje daug mirties ženklų, o karas – vienas iš pačių baisiausių. Ne vienas susimąstome, kodėl taip vyksta, kodėl Dievas nesustabdo žmonių kančios.

Prieš dešimtmetį viena japonė mergaitė, patyrusi žemės drebėjimą ir cunamį klausė popiežiaus Benedikto XVI, kodėl ji turėjo kentėti ir bijoti. Popiežius atsakė: „Ir aš to paties klausiu: kodėl šitaip yra? Kodėl jūs turite kentėti, kai kiti ramiai gyvena? Neturime į tai atsakymo, bet žinome, kad Jėzus, kaip ir jūs kentėjo nekaltas, kad tikrasis Dievas, kuris pasirodo Jėzuje yra jūsų pusėje. Tai labai svarbu, net jei neturime atsakymų, jei išlieka liūdesys: Dievas yra jūsų pusėje ir būkite tikri, kad jums padės.“

Velykos dar kartą primena, kad Dievas yra su mumis, kad Jėzaus kančia ir mirtis atskleidžia Jo meilę. Prisikėlimo gyvenimas jau glūdi mumyse, apsireiškia kreipdamas aukštyn, sužavėdamas ir neleisdamas nusivilti net mirties akivaizdoje.

Prisikėlęs Jėzus yra su mumis ir dėka gerumo tų, kurie rūpinasi kitais, dėka švelnumo tų, kurie įveikia prievartą, dėka meilės visų, kurie nenusivilia. Tokiais prisikėlimo ženklais ir mes esame kviečiami būti. Palaikykime vieni kitus, aktyviai junkimės į bendruomenių ir parapijų gyvenimą. Tegul ir per mus pasaulyje sklinda Velykų džiaugsmas.

Mielieji, šios Velykos tegul įlieja į mūsų gyvenimą Kristaus šviesos, kuri niekada neužgęsta, kuri apšviečia kelią pas artimą žmogų, moko prisiimti atsakomybę ir meilės rūpestį.

Visiems linkiu palaimintų ir džiugių šventų Velykų!

Arkivysk. Lionginas Virbalas, SJ

LVK Delegatas užsienio lietuvių katalikų sielovadai

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite