Trakų krepšininkai regionuose – treti

Parašyta: 2023-04-27 | Kategorija: Naujienos, Renginiai, Sportas, Trakai |

Neseniai suburtas ir pirmus metus Lietuvos Regionų krepšinio lygoje (RKL) startavęs Trakų krepšinio klubas BC „Trakai“ iškovojo bronzos medalius. Trečia vieta tarp 26 RKL dalyvavusių komandų – tai puikus rezultatas, nors iki lygos nugalėtojų titulo pritrūko labai nedaug.

Trakiečiai kiek netikėtai ir apmaudžiai pralaimėjo pusfinalio rungtynes „Rytas-MRU“. Per reguliarųjį sezoną trakiškiai du kartus (namuose ir išvykoje) nugalėjo šiemet RKL čempione tapusią Kupiškio komandą, su kuria finale susitikti nebuvo lemta. Nors bronzos medaliai ką tik suburtai komandai yra didžiulis laimėjimas, komandos vadovai ir žaidėjai nusiteikę neužmigti ant laurų ir siekti naujų tikslų. Kitais metais Trakų krepšininkai stengsis dar labiau pagerinti žaidimą ir patekti į aukštesnį Lietuvos krepšinio divizioną.

Komandos subūrimas – tai tik pirmas žingsnis dideliame projekte, kuriuo siekiame atgaivinti Trakų krepšinio tradicijas, ugdyti jaunus Trakų regiono krepšinio talentus sudarydami vaikams ir jaunimui puikias sąlygas tobulėti bei parodyti savo potencialą. Apie tai praėjusią savaitę komandos vadovai kalbėjo susitikime su Trakų rajono meru A. Šatevičiumį. BC „Takai“ vadovo Rolando Jaručio iniciatyva susitikime dalyvavo ir Lietuvoje įsteigtos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) mokyklos vadovas Vytenis Tupčiauskas. Jis pristatė idėją Trakuose įsteigti šios krepšinio mokyklos filialą, kuris suteiktų puikias sąlygas Trakų jaunimui pasinaudoti sporto mokyklos patirtimi siekiant aukščiausių krepšininkų meistriškumo ugdymo ir trenerių tobulėjimo tikslų. Mokyklos filialo įsteigimas Trakuose sudarys puikias galimybes vaikams ir jaunimui ne tik siekti krepšinio karjeros, bet ir skirti daugiau laiko aktyviam gyvenimo būdui, atskleisti sveikos gyvensenos privalumus .

Komandos vadovai tikisi sulaukti Trakų bendruomenės, visų rajono gyventojų palaikymo ir supratimo. Šiuo projektu norime sukurti ir komandos palaikymo, sirgalių bendruomenę (Tribūna A), kad komanda taptų neatskiriama Trakų rajono veiklos ir gyvenimo dalimi.

Visiems,  kurie norėtų prisidėti prie šio projekto ir tapti BC „Trakai“ komandos dalimi prašome susisiekti su mumis el.paštu : bctrakai@gmail.com.

Krzystof Narkiewicz


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite