Vakaras su žemiečiu kompozitoriumi, aranžuotoju, dainų autoriumi, muzikos pedagogu Jaroslavu Cechanovičiumi

Parašyta: 2023-05-05 | Kategorija: Kultūra, Mokyklos, Naujienos, Renginiai, Trakai |

Pilnutėlėje mokyklos salėje skambėjo mokinių atliekami kompozitoriaus kūriniai fortepijonui, smuikui, saksofonui ir trimitui. Jaroslavas Cechanovičius pasakojo, kad muzikinį kelią pradėjo Vievio muzikos mokyklos smuiko klasėje, vėliau mokėsi groti trombonu M. K. Čiurlionio menų mokykloje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Beveik 40 metų dirbo Lietuvos radijo ir televizijos orkestre muzikantu, dirigentu, meno vadovu, vadovavo Šiaulių bigbendui. Pedagoginį darbą dirbo Balio Dvariono, J. Tallat-Kelpšos muzikos mokyklose, dėstytojavo ir vadovavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo skyriui. Kaip atlikėjas dalyvavo daugybėje koncertų ir garso įrašų su Lietuvos ir užsienio orkestrais, prisidėjo prie įrašų kūrimo filmams, spektakliams, sukūrė virš 200 dainų ir instrumentinių pjesių, aranžavo daugiau nei 1000 kūrinių orkestrams.

Koncerto pabaigoje skambėjo dvi kompozitoriaus dainos, kurias atliko mokytoja Sandra Stasiūnaitė – Luskevičienė,  jai akompanavo pats Maestro. Vaikai buvo apdovanoti J. Cechanovičiaus pjesių fortepijonui „Pelytės Elytės laikrodukas“ leidiniu. Kompozitoriui už kūrybą ir dovanas, atlikėjams ir žiūrovams už puikią nuotaiką ir jaukią atmosferą dėkojo Trakų mokyklos direktorė Neringa Mišeikienė.

Trakų meno mokyklos inform.

Rasos Kanišauskaitės nuotraukos


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite