Nauja komanda tęsia pradėtus ir imasi naujų darbų

Parašyta: 2023-05-05 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius. Evelinos Kislych-Šochienės nuotr.

Prabėgęs balandis – įsimintinas ir išskirtinis mėnuo, nes darbą pradėjo 2023–2027 metų kadencijos Trakų rajono savivaldybės taryba. Labai svarbus įvykis – naujosios Tarybos narių veiklos startas, tačiau įprasti, planingai plėtojami darbai ir veikla nenutrūksta ir keičiantis kadencijoms.

Be to, naujosios savivaldybės komandos darbui būdingas tęstinumas, drauge atrandant naujas plėtojamas sritis bei vystant projektus, gerinančius rajono savivaldybės infrastruktūrą bei žmonių gyvenimo kokybę.

Apžvelgiame balandžio mėnesio svarbiausius įvykius, susitikimus, planus.

Pradėjo darbą naujoji Taryba

Balandžio 14 dieną prisiekę naujosios Tarybos nariai pradėjo ir naują veiklos etapą, truksiantį ketverius metus.

Naujojoje Taryboje daugiausiai mandatų (dešimt) turi Liberalų sąjūdžio atstovai, šešis – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nariai, penkis – Lietuvos socialdemokratų partijos atstovai, po du – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai.

Suformuoti Tarybos narių komitetai jau svarstė reikšmingus rajono klausimus, o vykusiame Tarybos posėdyje priimti laukiami ir reikalingi sprendimai. Buvo pritarta  dviem kandidatūroms į Trakų rajono savivaldybės vicemero pareigas. Nuo šiol Trakų rajono savivaldybėje dirba du vicemerai –  Jolanta Abucevičienė ir Jonas Kietavičius. Administracijos direktore paskirta  Dovilė Daudaitė.

Stipri, motyvuota ir kompetentinga komanda yra pasiruošusi sąžiningai ir tinkamai atstovauti gyventojų interesams.

Svarbūs susitikimai dėl kelių

Vienas iš įsibėgėjančios, bet kartu kryptingai plėtojamos veiklos susitikimų vyko su Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovais dėl ypač pavojingos Lentvario teritorijoje esančios  Zigmantiškių ir Galvės gatvių sankryžos. Direkcijos atstovai yra informavę,  jog šioje sankryžoje vykdomi šviesoforu reguliuojamos sankryžos projektavimo darbai, kurie planuojami baigti dar šiais metais.

Be to, yra parengti Lentvario Geležinkelio ir Fabriko gatvių remonto darbų techniniai projektai, kuriuos įgyvendinus bus įrengti šaligatviai, apšvietimo, lietaus nuotekų surinkimo tinklai, atliktas važiuojamosios dangos remontas, sutvarkytos žaliosios zonos. Finansavimas jau yra numatytas, darbai startuos dar šiais metais.

Direkcijoje aptarėme ir labai prastą Rūdiškių-Ismonių žvyrkelio būklę. LAKD atstovai patikino, kad šį kelią tikrai tvarkys. Prašėme skirti daugiau dėmesio direkcijos valdomiems keliams, jų kokybei gerinti ir Lentvario geležinkelio pervažos tunelio priežiūrai žiemą.

Taip pat aptarėme kitus svarbius klausimus, susijusius su LAKD kelių priežiūra mūsų rajone, bendradarbiavimo sutartis. Apie tai gegužės 3-ąją kalbėta ir susitikime su susisiekimo ministru – tiek dėl minėtos Lentvario sankryžos, tiek dėl keturjuosčio Trakai – Vilnius projekto.

Įspūdingos švietimo naujienos

Sulaukėme puikių naujienų švietimo srityje. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija – pirmoji gimnazija Lietuvoje, kuriai yra suteiktas mąstymo mokyklos statusas.

Mąstymo mokyklos akreditaciją Ekseterio universitetas (University of Exeter) vykdė septynerius metus. Po jų mąstymo mokyklos statusas TVDG buvo suteiktas 3 metams (iki 2026 m. balandžio mėn.). Gimnazija yra akredituota kaip pažangi, turinti ir plėtojanti išskirtinį visos mokyklos požiūrį į mąstymo ugdymą. Sveikiname gimnazijos kolektyvą, vadovaujamą direktorės Jolantos Martyncevienės,  pasiekus šį neeilinį laimėjimą.

Kitas įsimintinas įvykis, kuris reikšmingas ne tik švietimo bendruomenei, bet ir visiems rajono savivaldybės gyventojams, tai Aukštadvario gimnazijos profesinio mokymo 100-metis. Tikrai ypatingas jubiliejus, įpareigojantis tęsti ir plėsti profesinio mokymo programas bei galimybes įgyti profesiją mūsų rajone. Puikus renginys Aukštadvario gimnazijoje priminė bei parodė ir turtingą ilgametę istoriją, ir jos tradicijų tęsimą, naujas, šiuolaikiškas mokymo veiklas.

Švietimas visada yra ta sritis, kurios pulsą jaučiame, jautriai reaguojame. Tad ir balandį netrūko dėmesio visoms ugdymo įstaigoms. Buvo surengtas pasitarimas su švietimo įstaigų vadovais, kuriame aptarta daug svarbių klausimų. Išties laukia daug darbų ir pokyčių visose švietimo įstaigose, ypač tose, kurios dalyvauja Tūkstantmečio mokyklų programoje.

Pagerbėme rajono medikus

Nuosekliai dirbame sveikatos priežiūros ir medicininio gyventojų aptarnavimo srityse. Aktualūs klausimai buvo nagrinėti susitikimuose su Trakų ligoninės, Lentvario ambulatorijos, Aukštadvario pirminės sveikatos priežiūros centro vadovėmis. Aptarėme esamą situaciją, svarbius vykdomus ir planuojamus darbus.

Ir, kaip visada, balandžio 27-ąją paminėjome Medicinos darbuotojų dieną. Profesinės šventės proga sukvietėme gausų pulką medicinos darbuotojų. Didelei grupei rajono medikų bei medicinos įstaigų kolektyvams buvo įteikti padėkos raštai ir dovanėlės. Padėkos raštais apdovanoti visi Trakų pirminės sveikatos priežiūros centro Skubiosios  medicinos pagalbos padalinio darbuotojai. Tai buvo ypač jaudinančios akimirkos, nes visas padalinys pereina į Vilniaus skubiosios medicinos pagalbos tarnybos pavaldumą. Tačiau, nors pavaldumas keičiasi,  ir teikiama medicinos paslauga, ir joje dirbantys žmonės išlieka.

Šventiniame renginyje dalyvavo visų rajono medicinos įstaigų atstovai, jiems nuoširdžiai koncertavo Trakų meno mokyklos mokiniai.

Rajone gyventi saugiau

Su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisaru Sigitu Šemiu aptarėme 2022–2023 metų pirmojo  ketvirčio veiklos rezultatus. Trakų rajone per pirmąjį 2023 metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2022-aisiais, net trečdaliu (33,6 proc.) sumažėjo nusikalstamų veikų.

 Pažymėtina, kad vagysčių palyginti su 2022 metų pirmuoju ketvirčiu taip pat sumažėjo. Rezultatai kalba patys už save. Tikrai džiugu, kad nusikalstamumo statistika keičiasi į gerąją pusę ir gyventi mūsų rajone vis saugiau.

Vėl siunta Ukrainos žmonėms

Išsiuntėme dar vieną vaistų ir medicinos pagalbos priemonių siuntą, skirtą vienai iš karo ligoninių Ukrainoje. Tai rajono savivaldybės ilgamečių tarptautinių partnerių iš Vokietijos, Reinės miesto, tolimesnė pagalba mūsų draugams Ukrainoje. Reikiamas priemones pagal poreikius ir būtinybę nupirko rajono savivaldybė, paramą skyrė Reinės tarptautinės partnerystės asociacija.

Ruošiamės vasaros sezonui

Toliau intensyviai ruošiamės vasaros sezonui. Tradiciškai Trakai vasarą pasitinka ir pradeda nuo miesto šventės „Trakų vasaros“. Šiemet ši šventė jau 31-oji, ji vyks birželio 2–4 dienomis.  Didžiausio miesto renginio dalyviai bus kviečiami pamatyti, patirti, atrasti ir pažinti Trakus ir  atsipūsti nuostabioje gamtos apsuptyje.

Skirtingose miesto erdvėse bus siūlomos pramogos – šurmuliuos Rotušės turgus, Galvės ežere varžysis tarptautinės buriavimo regatos dalyviai, vyks policijos, ugniagesių ir šaulių parodomosios programos, vyks įspūdingas spektaklis „Trakų legendos“, 20-ąjį kartą kvies tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis „Atataria vamzdžiai“. Pamėgtame Sūpynių parke, laisvalaikio erdvėje, apžvalgos aikštelėje priešais pilį klausytojų lauks muzikos atlikėjai, rašytojai, visuomenininkai ir sportininkai. Organizuojame pramogas ir šeimoms su vaikais, o miesto šventę vainikuos vakaro koncertas su garsiais atlikėjais ir žėrintis šviesų bei lazerių renginys. Birželio 4-ąją, sekmadienį, kviesime į „Skonio ir muzikos fiestą“ – vyks miesto gyventojų ir svečių iškyla, kulinarinio paveldo edukacijos.

Modernu ir patrauklu   

Susitikome su „Antidote Community“ atstovais dėl galimo bendradarbiavimo stiprinant Trakų šiuolaikinį kultūrinį įvaizdį. „Antidote“ yra visuomeninis projektas, apjungiantis nepriklausomą režisierių, prodiuserių ir muzikos atlikėjų komandą. Šio projekto tikslas yra komunikuoti kultūriškai reikšmingas žinutes viešojoje erdvėje bei stiprinti žmonių susidomėjimą istorinėmis Lietuvos vietovėmis naudojant skirtingą elektroninę muziką kaip pagrindinį mediumą.

Nauja Jaunimo reikalų taryba

Balandžio mėnesį buvo išrinkta nauja Trakų rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba – penki  veržlūs ir aktyvūs jaunimo atstovai. Iš viso rinkimuose dalyvavo 13 jaunuolių.

Aktyvumas ir dalyvavimas, įsitraukimas į savivaldybės sprendimų priėmimą bei jaunimo atstovavimas yra labai svarbus savivaldoje. Sveikiname naująją tarybą su nauja pradžia ir laukiame šviežių idėjų, sumanymų, darnaus bendravimo ir bendradarbiavimo.

Tiesiami nauji partnerystės tiltai

 

Susitikome su Maroko Karalystės garbės konsulu Linu Aldoniu dėl galimo bendradarbiavimo tarp Trakų ir vieno iš Maroko miestų.

Su konsulu taip pat aptarėme pokyčius, planuojamus ir pradėtus projektus Trakuose ir galimą būsimą partnerystę su Maroko miestu turizmo srityje. Turime pasirašę 15 sutarčių su miestais partneriais įvairiose šalyse ir labai vertiname bendrus projektus, ne vienerius metus vykstančius kultūrinius mainus.

 

Andrius Šatevičius

Trakų rajono savivaldybės meras


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite