Švietimo rodiklių reitingas: Trakų rajono savivaldybė pakilo iš 48-os į 23-ią vietą

Parašyta: 2023-05-29 | Kategorija: Kultūra, Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

Gegužės mėnesį išleistame žurnale „Reitingai“ pasirodė naujausias Lietuvos savivaldybių reitingas pagal švietimo rodiklius, sudarytas remiantis valstybinių brandos egzaminų ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo 2022 metų rezultatais šešiasdešimtyje Lietuvos savivaldybių. Palyginus su ankstesniais metais, Trakų rajono savivaldybės reitingas iš 48-os vietos pakilo net į 23-ią.

Šiemet sudarant reitingą buvo atsižvelgta ne tik į lietuvių, rusų, vokiečių, prancūzų, anglų kalbų, matematikos, informacinių technologijų, biologijos, chemijos, fizikos, istorijos, geografijos valstybinių brandos egzaminų, bet ir į lietuvių kalbos bei matematikos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo rezultatus. Nors šįkart rodiklių aprėptis didesnė, Trakų rajono savivaldybė buvo įvertinta 56,19 balo arba 23-ia vieta bendroje reitingų lentelėje ir tai žymi reikšmingą pokytį palyginti su 2022 metais sudarytu reitingu, kuriame ji buvo 48-oje vietoje. Teigiama, kad reitingo sudarytojų pasirinkti rodikliai labai tiksliai ir išsamiai parodo akademinį lygį ir mokinių parengimo kokybę.

„Džiugu, kad naujausiame reitinge atsispindi intensyvus ir nepertraukiamas darbas su rajono švietimo bendruomenėmis. Šiuo metu penkios rajono gimnazijos dalyvauja viename svarbiausių visoje šalyje švietimo kokybės tobulinimo projektų – „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje. Taip pat įtakos turi nauja švietimo sistemos infrastruktūra – su laboratorijomis, STEAM centrais, kūrybinėmis dirbtuvėmis ir inovatyviomis mokymosi priemonėmis, dalyvavimas „Kokybės krepšelio“ projekte ir dar atsakingesnis, bendradarbiavimu pagrįstas pedagogų darbas“, – teigia Trakų rajono savivaldybės vicemeras Jonas Kietavičius.

 

Trakų rajono savivaldybės informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite