Korsikos skonis: tradiciniai „Pastizzi“ pyragėliai

Parašyta: 2025-05-15 | Kategorija: Europos pulsas, Pasaulis, Trakai |

Di Renata Apan – Opera propria, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130103959

Korsikos virtuvė – tai kalnų, jūros ir tradicijų junginys. Vienas populiariausių salos užkandžių – „Pastizzi“ pyragėliai. Jie dažnai valgomi per šventes ar šeimos susibūrimus, patiekiami šilti, su stikline vietinio vyno ar taurele likerio.

Ingredientai (apie 12 pyragėlių):

  • 300 g kvietinių miltų
  • 150 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 150 g brocciu sūrio (galima pakeisti rikota)
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių žolelių (mėtos, petražolės – pagal pageidavimą)

Gaminimo būdas:

  1. Į dubenį suberkite miltus ir žiupsnelį druskos. Sudėkite minkštą sviestą ir trinkite pirštais, kol susidarys smulki trupinių masė.
  2. Įpilkite šiek tiek vandens ir suminkykite tešlą, kad būtų minkšta, bet nelipni. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  3. Per tą laiką paruoškite įdarą: brocciu sūrį sumaišykite su plaktu kiaušiniu, pipirais ir žolelėmis.
  4. Išimkite tešlą ir iškočiokite ploną lakštą. Išpjaukite apskritimus (apie 10–12 cm skersmens).
  5. Į kiekvieną apskritimą dėkite šaukštelį įdaro, užlenkite ir užspauskite kraštus, kad gautųsi pusmėnulio formos pyragėliai.
  6. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai pagels.

Patarimas: Pastizzi skaniausi šilti, bet tinka ir atvėsę, patiekiami su lengvais salotų lapais ar marinuotomis daržovėmis.

www.europospulsas.lt


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite