Rankų susitepti nepabijojęs jaunimas įrodė galintis daug daugiau

Parašyta: 2015-06-08 | Kategorija: Mokyklos, Naujienos, Onuškis, Savivaldybė, Trakai |
Jaunuoliai ryžosi remontuoti kelius

Jaunuoliai ryžosi remontuoti kelius

Niekam ne paslaptis, kad dauguma kaimų, miestelių Trakų rajone keliai reikalauja didelių investicijų. Atsivėrusios duobės jau ilgą laiką kankina automobilių vairuotojus, pėsčiuosius. Specialistų nuomone, susidariusiam diskomfortui spręsti reikalingos lėšos, kurių kaip visuomet stinga. Tuo tarpu, jaunimo nuomone, užtenka rankų, proto ir laiko. Tuo pasinaudoję, Onuškio miestelio jaunuoliai, vieniems lankantis seminaruose ir konferencijose, pradėjo savo aplinkos gražinimo – kelio taisymo darbus.

Du Onuškio Donato Malinausko gimnazijos abiturientai  – Jokūbas Žilionis ir Tautvydas Garčinskas seniai suprato, kad Onuškio seniūnija negali vienu kartu sutvarkyti visų miestelio kelių ir nieko nereikalaudami tiesiog sukūrė strateginį planą – iš kur paimti tinkamą mašiną ir žvyrą. Žinoma, visi puikiai supranta, jog tai laikinas kelio sutvarkymas. Tačiau, kaip lietuvių liaudies išmintis byloja – nėra nieko pastoviau už laikinumą.

Darbai, pareikalavę didelių fizinių pastangų, truko vos kelias valandas – nuvažiavę į netoliese įsikūrusį žvyro karjerą abiturientai prisikasė jo tiek, kad šiuo metu tragiškomis laikytos miestelio kelio duobės yra be problemų pravažiuojamos.

Pasak T. Garčinsko, šis kelias veda į mokyklą: „Ryžomės atlikti šią vadinamą „akciją“ dėl įvairių priežasčių, tačiau viena pagrindinė buvo ta, jog per šį kelią eiti, važiuoti mašina tenka kasdien – jis daugumą miestelio  jaunuolius veda į mokyklą. Kaskart visi stengiasi duobes apvažiuoti, o tai ne tik pareikalauja laiko, bet ir gali būti pavojinga“, – kalbėjo abiturientas.

Jaunuoliai ir visi gyventojai puikiai supranta, kad toks kelio sutvarkymas neilgaamžis, tačiau matant kaip dėka seniūnijos pastangų gražėja kitos Onuškio gatvės, darbų šiam keliui bus laukiama ramiau. Kaip sakoma, pamažu pradėjęs liepsnoti gaisras – užgesintas.

Miestelio gyventojai džiaugiasi lyg iš po žiemos miego pabudusiu jaunimu ir jo bendradarbiavimu su Onuškio seniūnija – ir atvira jaunimo erdvė atsirado, ir jaunimas savo iniciatyva kelius taisyti pradėjo. Toks pilietiškumas ir noras gyventi geriau tapo puikiu pavyzdžiu ir suaugusiems.

Onuškio neformalaus jaunimo grupės,, Rūsys“ informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite