„4Unity&Art“: menas neturi sienų

Parašyta: 2018-07-26 | Kategorija: Naujienos, Trakai |

Trakų rajono savivaldybė, Trakų meno mokykla ir Gižycko miesto ir rajono (Lenkija) savivaldybės įgyvendina tarptautinį projektą „Gamtos ir kultūros paveldo išsaugojimas ir pritaikymas Trakų ir Gižycko rajonuose“.

Projekto „4Unity&Art“ menų stovykloje per savaitę buvo sukurtas ir parodytas spektaklis „Čipolinas“

Projektu siekiama skatinti turizmo plėtrą prisidedant prie Trakų ir Gižycko (Lenkija) rajonų patrauklumo. Projekto įgyvendinimo metu vykdomos bendros veiklos, skirtos tarpvalstybinio turizmo plėtrai, pritaikant kultūros ir gamtos paveldo objektus: Trakų meno mokyklą ir Boyen tvirtovę Gižycke. Projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Interreg V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programą. Projektą iš dalies finansuoja Europos regioninės plėtros fondas.

Vykdant projektą, 2018 m. birželio 1–3 dienomis Trakuose vyko muzikos ir šokio festivalis „4Unity&Art“. Festivalyje dalyvavo Vilniaus kolegijos šokių ir dainų ansamblis „Voruta“, Lietuvos edukologijos universiteto folkloro ansamblio „Poringė“ instrumentinė grupė, svečiai iš Gižycko pristatė modernaus šokio programą, Trakų meno mokyklos šokio skyriaus moksleiviai dovanojo susirinkusiems nuotaikingus ir smagius pasirodymus. Greta koncertinės programos pristatymo muzikos ir šokio festivalio „4Unity&Art“ mokiniai dalyvavo ir kitose veiklose: gatvės šokio workshop`e, plaukiojo laivu Galvės ežere, dalyvavo ekskursijose į Alpakų ūkį Seimėnų kaime, Trakų pilį, džiaugėsi pramogomis Trakų miesto šventėje.

2018 m. birželio 3–10 dienomis Trakuose, kaimo turizmo sodyboje Jovariškėse, vyko tarptautinė menų stovykla „4Unity&Art“, kurioje dalyvavo Trakų meno mokyklos moksleiviai bei svečiai iš Gižycko. Keturiasdešimčiai moksleivių aktorinio meistriškumo, šokio ir dailės pamokas vedė aktorius Gabrielius Zapalskis, šokėja Martyna Tekoriūtė, dailininkas Jonas Mečkovskij.

Po rytinių užsiėmimų mokiniai dalyvavo ir kitose veiklose: repetavo muzikinį spektaklį ,,Čipolinas“, turiningai leido popietes, keliavo į ekskursijas. Stovyklos dalyviai aplankė Trakų pilį, Užutrakio dvarą, Druskininkų M. Čiurlionio memorialinį muziejų, Liškiavos XVIII a. sakralinį architektūrinį ansamblį, Kernavės muziejų, piliakalnius, plaukiojo laivu Galvės ežere bei labai aktyviai dalyvavo  edukacinėse programose. Buvo surengta: šakočio kepimas,  druskos studija,  skulptoriaus Tauro Česnuliavičiaus edukacinė programa su druska iš druskos, skulptoriaus Henriko Orakausko studijos- galerijos žaidimai ir ekskursija su vaišėmis, apsilankymai Anupriškių nuotykių parke ir Alpakų ūkyje Seimėnų kaime.

Projekto „4Unity&Art“ menų stovyklos veiklas ir jų rezultatą buvo galima buvo pamatyti 2018 m. birželio 9 dienos vakarą Antano Gedvilo sodybos kieme Jovariškėse. Čia kūrybiniame kiemelyje vyko edukaciniai užsiėmimai, stovyklautojų tapybos, keramikos, druskos lipdinių ir drožinių paroda. Į stovyklos uždarymą gausiai susirinkę žiūrovai pamatė neįprastoje atviroje  erdvėje per savaitę sukurtą muzikinę pasaką ,,Čipolinas“, kur prie stovyklos dalyvių prisijungė aktorė Aistė Lasytė bei varinių kvintetas „Amber Brass“.

Puiki erdvė, ramus ir šiltas vakaras leido  įgyvendinti visus meninius sumanymus ir tiesiog pasimėgauti  šviesų, garsų, vaizdų  ir veiksmo visuma.

Trakų rajono savivaldybės administracijos informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite